Events

vrijdag 19 mei 2017

Strandmuzikanten met skills

Stichting Kunstprojecten Tilburg presenteert in samenwerking met de Heren van Probaat vrijdag 19 mei het concert van Strandmuzikanten met skills in de showroom van autobedrijf Probaat, Leharstraat 21, Tilburg Noord.

Dit weergaloze huiskamerconcert mag u niet missen! Het concert vindt plaats in de "huiskamer" van Autobedrijf Probaat aan de Leharstraat 21.

Inloop concert: 20.00 uur met koffie of thee.
Concert van 20.30 uur tot 21.30 uur.
Entree: 10 euro inclusief koffie of thee.
Reserveren concert via: info@kunstdichterbij.nl
of info@autoprobaat.nl

Strandmuzikanten met skills brengen bekende popliedjes in jazzstijl. Vroeger speelden de jazzmusici de hits van toen. Strandmuzikanten met skills speelt de hits van nu met dezelfde benadering van toen. De groep speelt zomers op de stranden van Catalonie en het repertoire kan variëren van Coldplay, Beyonce, Justin Bieber, Daftpunk en ga zo maar door!

Saxofoon: Donald Simoen, bas: Rik van der Ouw, drums: Niek de Bruijn en gitaar: Ferhan Otay.

Reserveer op tijd voor dit sfeervolle, toffe concert!


Met vriendelijke groet,
Fred Maasen & Jos van den Biggelaar
Henk Verhoeven
Stichting Kunstprojecten Tilburg
www.stichtingkunstprojectentilburg.nl
info@kunstdichterbij.nl
tel: 013 – 543 33 49, 06 – 447 45 911
vrijdag 18 november 2016

De Coup speelt bij Autobedrijf Probaat

Stichting Kunstprojecten presenteert De Coup!!

Dit weergaloze huiskamerconcert mag u niet missen! Het concert vindt plaats in de "huiskamer" van Autobedrijf Probaat aan de Leharstraat 21.

18 november komt de Coup naar Autobedrijf Probaat om een uur lang hun Klezmer klanken tentoon te spreiden. Aanvang van dit spetterende optreden is 20.30 uur en inloop is vanaf 20.00 u.

Noteer deze datum maar vast in uw agenda want het beloofd weer een heerlijke avond te worden.

Reserveringen gaan via Kunst Dichterbij onder de regie van Henk Verhoeven.
Entree voor deze avond: € 10,00.
Bij entree krijgt u gratis thee of koffie. Na het optreden zal de eerste consumptie gratis zijn. Deze wordt u aangeboden door de Heren van Probaat. Uiteraard is er ook een hapje, deze keer hebben wij daar El Chileno voor ingehuurd.

De Coup timmert al 28 jaar aan de weg met hun Klezmer muziek in een inmiddels 10 koppige bezetting, 3 vrouwen en 7 mannen. De Coup is ontstaan op een camping in het Franse Amboise. Een vriendenclub, allen musici die op de camping het een en ander bij elkaar tokkelden. In ruil voor een flesje rosé betoverden zij de volgestroomde terrassen met hun onmiskenbare Joodse en Zigeuner muziek. De Coup speelde eerder op het Gipsy festival, het Hongaarse Szigetfestival, het Unter den Brucken festival in Berlijn, Burkina Fasso, vele steden en dorpen in Frankrijk en uiteraard ook in Nederland op vele festivals. De Coup is uitgegroeid tot een allround orkest in hun categorie. Vrolijke, gejatte nummers worden afgewisseld met een speciaal geschreven nummer voor de Coup van de componist Roger Morena Rathgeb van het Requiem voor Auschwitz, Mèdje, Mèdje.

Stilzitten zal moeilijk worden deze avond, de energie die deze band uitstraalt zal u verleiden tot het wagen van een dansje, of minimaal op de stoel mee te bewegen. (Bijna) alles mag deze avond in de showroom van Autobedrijf Probaat.

Op tijd reserveren zou fijn zijn i.v.m. het aantal stoelen en de catering.

Reserveren via : info@kunstdichterbij.nl of info@autoprobaat.nl

Met vriendelijke groeten en hopelijk tot ziens,

Henk Verhoeven Stichting Kunstprojecten
Jos van den Biggelaar en Fred Maasen De Heren van Probaat alias 'De Noordmannen'
zaterdag 29 oktober 2016

Popquiz bij Probaat


zaterdag 8 oktober 2016

Soolparty geheel ten goede voor het Inloophuis Midden Brabant

SOOLPARTY

De 'Soolparty' komt er weer aan!

De 'Soolparty'is dit jaar wederom bij Autobedrijf Probaat. Het is op zaterdag 8 oktober en aanvang is om 20.30uur bij Autobedrijf Probaat, Leharstraat 21. Kaartjes kosten € 10,00 per stuk en kunnen worden gereserveerd bij Autobedrijf Probaat of Stomerij Texon. info@autoprobaat.nl info@texon.nl

De kaartverkoop start vanaf maandag 5 september. Eventuele vragen? Bel dan 013-5357171 en vraag naar Fred.

Dit jaar wordt de avond georganiseerd door de 'Noordmannen', een initiatief van: Autobedrijf Probaat, Bloemenzaak Magnolia, Frans van de Sande Piano's en Restaurant de Oude Stokerij. De optredens van dit jaar komen van de bekende souldames, 'Three Times a Lady incl. Band en 3 verschillende DJ's, DJ Toon, DJ Johnny en DJ Susanne. Het beloofd een spetterende en swingvolle avond te worden. Voetjes van de vloer en swingen maar!

Zoals bekend bij de meeste van onze vaste bezoekers gaan alle inkomsten en het sonsporgeld (we hebben maar liefst 55 sponsoren) naar het Inloophuis Midden Brabant aan het Wilhelminapark. Het inloophuis is een organisatie voor alle mensen die met kanker te maken hebben. Wil je meer weten over het inloophuis? Ga dan naar: www.inloophuismiddenbrabant.nl Wilt u wellicht een extra donatie geven? Dat kan! U kunt doneren op: RABO NL93 0311 8342 72 t.n.v. Soolparty 2016.

Maar bel op tijd want vol is vol!

Wij hopen jullie allemaal te zien op 8 oktober op de 'Soolparty'!

Fred, Jos en Johnny
zondag 2 oktober 2016

Het allereerste Leharstraatfestival

Met trots presenteren De Noordmannen Het allereerste Leharstraatfestival

U kunt op 4 verschillende locaties in de Leharstraat voorstellingen bezoeken. Deze duren gemiddeld 20 tot 30 minuten. De muziek zal zeer divers zijn. Restaurant de Oude Stokerij (Riddershof) zal u verassen met een heus mannenkoor. Magnolia Bloemen krijgt Berry Kolmans met zijn accordeon op bezoek, waar hij mee weet te ontroeren.
Bij Frans van de Sande Piano's wordt u opgewacht door SFoGato, deze dames, Erna Melis en Noortje Krämer, zullen voor u een concert op de piano verzorgen.
Bij Autobedrijf Probaat zal het onvervalste Klezmer orkest De Coup komen spelen.

U bent welkom vanaf 14 uur in de Leharstraat, tussen Autobedrijf Probaat en Bloemenzaak Magnolia. Buiten op straat wordt u door 3 'stoepenisten' wegwijs gemaakt. Deze zullen u naar het volgende concert begeleiden, samen met De Sonic Brassband.

Er zullen hapjes van diverse nationaliteiten worden geserveerd, allemaal klaargemaakt door onze fantastische vrijwilligers.Kortom, er is genoeg te doen op zondag 2 oktober. Laten we hopen op een mooie nazomermiddag. Mocht dit niet zo zijn, dan zorgen wij voor genoeg paraplu`s en warme koffie of thee met mooie muziek.

Om 17.00 uur sluiten we af bij Autobedrijf Probaat met een gezellige borrel en Jukebox muziek.

Deze optredens worden geheel gratis voor u georganiseerd. Bij de afsluitende borrel bij Autobedrijf Probaat worden de drankjes wel berekend.

Groetjes,

de Noordmannen
Vrijdag 15 juli 2016

Concert Raak de Snaar

Raak de Snaar - HET ALLERLAATSTE CONCERT BIJ PROBAAT VOORDAT DE ZOMERVAKANTIE BEGINT

Stichting Kunstprojecten Tilburg presenteert in samenwerking met 'de Noordmannen' vrijdag 15 Juli het concert van "Raak de Snaar" in de showroom van autobedrijf Probaat, Leharstraat 21, Tilburg Noord.

Inloop concert: 20.00 uur met koffie en thee Concert van: 20.30 uur tot 21.30 uur Entree: 10 euro inclusief koffie of thee Na afloop is er de mogelijkheid om samen te proosten op de zomervakantie. Reserveren concert via: info@kunstdichterbij.nl

Raak de Snaar Raak de Snaar beweegt zich met hun eigen Nederlandstalige luisterliederen op het grensvlak van kleinkunst, pop en kamermuziek. Met zang, gitaar en cello heeft dit trio een bijzonder warm en bezield geluid. Enkele reacties: "gevoelige liedjes en intieme teksten","een muzikaal feestje", "professioneel, persoonlijk en humoristisch", "onze Snaren zijn beslist geRaakt!". Raak de Snaar laat zich inspireren door o.a. Ramses Shaffy, Herman vanVeen, Frank Boeijen en Stef Bos. Harold Adank zang,Ivo Bles cello,Joris van Eijk gitaar & zang. Kijk en luister op de site: www.raakdesnaar.nl

Reserveer op tijd voor dit mooie concert !

Jos van den Biggelaar & Fred Maasen
info@autoprobaat.nl

Stichting Kunstprojecten Tilburg www.stichtingkunstprojectentilburg.nl info@kunstdichterbij.nl tel: 013–543 33 49 06–447 45 911
Zondag 12 juni 2016

Minoux

Ludieke middag met Voorstelling "MINOUX"

De Noordmannen presenteren met trots Minou Bosua (bloeiende maagden) met haar solovoorstelling Minoux.

De voorstelling is een try-out/ lezing over de voorstelling die Minou gaat spelen o.a. op 21 Oktober in de studiozaal te Tilburg. De voorstelling wordt in de showroom van Autobedrijf Probaat op zondag 12 juni gespeeld. Aanvang van deze spetterende show is 14.00 uur en duurt ongeveer 90 minuten.

U kunt zich ook inschrijven voor een auto(sleutel) cursus onder begeleiding van een Autofluisteraar. In deze cursus krijgt u o.a. uitleg over airco, distributieriem en wat gebeurt er met uw auto tijdens de apk keuring en de werking van de remmen etc.etc. Deze cursus begint om 12.00 uur, de inloop is vanaf 11.30 uur. Wilt u alleen naar de voorstelling van Minoux? Dan kunt u vanaf 13.30 binnenlopen.

Reserveren is noodzakelijk ivm catering en de beperkte plaatsen voor de cursus. info@autoprobaat.nl of tel. 013-5357171 Kosten voor dit spectakel zijn € 10.00 die geheel naar de productie van Minoux gaan. Tussen de cursus en de voorstelling bieden wij u gratis een kop soep, broodjes en een kopje thee of koffie aan. Zorg dat je er bij bent!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Donderdag 28 april 2016

Ted Russelkamp Flying Solo

Concert "Flying Solo by Ted Russelkamp"

Ted Russelkamp is weer in het land !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jaja donderdag komt hij bij Probaat zijn nieuwe CD " Flying Solo" ten gehore brengen. Ted heeft er zin in en wordt deze keer bijgestaan door bekende Tilburgse muzikanten. Ted Russelkamp komt uit Los Angeles California en heeft zijn sporen verdient in Amerika. Neem gerust een kijkje op zijn website om eens te horen en te zien wat hij allemaal al uitgebracht heeft.

Inloop concert: 20.00 uur

Concert van 20.30 uur

Kom op tijd want vol is vol, je kunt ook reserveren via Info@autoprobaat.nl.

Entree: 10 euro en van de gastheren van Probaat ontvangt u een gratis consumptie en een hapje.

Het entreegeld gaat geheel naar de muzikant, die moeten tenslotte ook overleven in deze tijden.

Dit initiatief wordt door de Noordmannen gesteund (Magnolia, Frans van de Sande Piano`s en Autobedrijf Probaat) onder het mom "in Noord is het te doen".

We zien jullie graag donderdagavond.

De Noordmannen.


Vrijdag 11 maart 2016

The Hutspot

Concert "The Hutspot"

Stichting Kunstprojecten Tilburg presenteert in samenwerking met de Noordmannen het concert "The Hutspot" op vrijdag 11 Maart 2016 in de showroom van autobedrijf Probaat, Leharstraat 21, Tilburg Noord.

Inloop concert: 20.00 uur met koffie en thee

Concert van 20.30 uur tot 21.30 uur

Entree: 10 euro inclusief koffie of thee Reserveren concert via: info@kunstdichterbij.nl

"The Hutspot"

The Hutspot is een 5 koppig comedy-orkest. Zij brengen met veel energie en een hoop enthousiasme eigen repertoire dat makkelijk in het gehoor ligt. Door het plezier, de humor en de theatrale uitstraling is het ook een feest om naar te kijken. En ze hebben zowaar een nieuwe muziekstijl ontwikkeld: GIPOJA, een fijne combinatie van gipsy-, pop- en jazzmuziek.

De combinatie van gitaar, contrabas, drums, saxofoon en vibrafoon geven een prachtige, swingende en opzwepende sound. Ze spelen zowel in het theater als op muziek en theaterfestivals.The Hutspot bestaat uit: Bart de Rijk – Gitaar, leadvocals ,Maartje Simons – Drums, backingvocals,Marlon van Mook -Contrabas, backingvocals, Vincent Houdijk – Vibrafoon, Paul van den Oever – Saxofoon, backingvocals. Kijk en luister op: https://www.youtube.com/watch?v=HIByPLpiufc www.thehutspot.com

Stichting Kunstprojecten Tilburg www.stichtingkunstprojectentilburg.nl


Zaterdag 5 maart 2016

Martino

Martino

Beste theaterliefhebber,

Martino gemist in de meivakantie van 2015? Dan is er nu kans om alsnog van dit volkse stuk met diepgang te komen genieten. Een sterk gewijzigde cast zorgt opnieuw voor een boeiende voorstelling.

De voorstelling op zaterdag 5 maart in de showroom van autobedrijf Probaat aan de Leharstraat in Tilburg belooft iets aparts te worden. Via kaartjes@torenspelers.nl kunt u reserveren voor die voorstelling.

Meer info: www.ttt-theaterproducties.nl
=======================================

Lees hier een recensie door Ko de Laat, verschenen in Brabants Dagblad:

De setting van een obscuur nacht-café is ranzig, de toon gruizig volks. Maar het is rauw op een aangename manier. De persona-ges zijn geen stereotypes maar veelkantige karakters, waardoor ze meer verbeelden dan obligate proleterigheid. Liebregts heeft het stuk, dat in principe het gevaar van veel stati-sche dialogen met zich mee-brengt, de juiste dynamiek gege-ven. De passages zijn gelardeerd met dans en bewegingstheater. Het stuk doet zowel denken aan een achterbuurtvariant van Cheers als aan een hardere versie van het volkstoneel van Dario Fo, terwijl het ook raakvlakken heeft met de working class-films van Ken Loach. Dat de meeste personages zich uitdrukken in het Tilburgs en aanverwante dialecten is een leuke bonus, al is niet iedereen even dialect-vast. Jack van Dongen als de gokverslaafde Willy bijvoorbeeld wel, maar bij Gerard Sanderink, die verder als Alex 'n goede klaploper neerzet, sijpelt er geregeld een harde G doorheen. Sanderink neemt ondanks zijn parasitaire personage de zaal voor zich in, als blijkt hoe onhandig hij is in het uiten van zijn gevoelens. Annemarie Denkers vlamt enorm als de groezelige barmeid Patricia. Haar spel is een totale transformatie van de buitencategorie, levensecht in elke beweging. Soms steekt de rest er bijna schril bij af. Hoewel er sowieso enig onderling niveauverschil valt aan te duiden, is de totale prestatie indrukwekkend. Je voelt je deelgenoot van het gezelschap en waant je daadwerkelijk in een onbestemd tijdperk in een bijna niet meer bestaand soort café.
Vrijdag 26 februari 2016

Leonard Cohen Tribute Band

Leonard Cohen Tributeband

De Noordmannen presenteren met gepaste trots in de Showroom van Autobedrijf Probaat, de Leonard Cohen Tributeband.

De nieuwe concerttoer 2016 "In My Secret Life" wordt gestart bij Probaat. Het concert vindt plaats op vrijdag 26 februari, aanvang concert is 20.30 uur en inloop vanaf 20.00 uur. Entree bedraagt € 10,00 per persoon en de kaartverkoop start vanaf 20 januari, ben er op tijd bij want, vol is vol!

Reserveren voor dit weergaloze, niet te evenaren, unieke concert kan ook via de mail
: h.hoof20@gmail.com
: info@autoprobaat.nl

LEONARD COHEN TRIBUTEBAND:

Concerttoer 2016: "In my secret life"

Leonard Cohen, dichter, schrijver, songwriter en womanizer. 81 jaar oud reeds, en nog steeds een productief schrijver.
Geïnspireerd door Rinus, leider van de Rinus vd Boomen Big Band, is een tiental muzikanten 2 jaar geleden gestart met het opzetten van een Leonard Cohen Tributeband. Dit resulteerde in een mooie en succesvolle tournee in het voorjaar van 2015.
Onlangs is het idee opgepakt om hieraan een vervolg te geven, en starten we een nieuwe toer met als titel: "In my secret life".
Bekende songs zoals "Suzanne", "So long Marianne" en "Hallelujah" worden in een ruim 2 uur durende show afgewisseld met - soms minder bekend - oud én recent werk van Cohen. De sfeervolle liedjes worden op passende wijze verhalend aan elkaar gesmeed.
Samenstelling band:
Annemiek van Eeten : zang, percussie
Lizet van Beek : zang, percussie
Herman van Haaren : viool
Pieter van der Kleij : saxen
Rinus van den Boomen : toetsen
Toon Verberne : drums
Frans Verouden : bas, zang
Howard Maas : electrische gitaar
Jan den Otter : gitaar, mondharmonica
Harrie van Hoof : zang, gitaar

Info en boekingen voor deze avond:
Autobedrijf Probaat : tel. 013-5357171 info@autoprobaat.nl
Harrie van Hoof : tel 06-51537758
Facebook: Leonard Cohen Tribute Band
Zondag 31 januari 2016

Zangzondag bij Probaat

ZANGZONDAG BIJ Autobedrijf Probaat!

In samenwerking met Autobedrijf Probaat wordt op zondag 31 januari 2016 een Zangzondag georganiseerd van 10.00 u tot 16.30 uur met aansluitend tegen 17.00 uur een afsluitend 'concert' voor familie, vrienden en zangliefhebbers.

De afgelopen jaren heeft op andere locaties jaarlijks een Zangzondag plaatsgevonden voor zangliefhebbers. Dirigent Menno Wolthers leidt deze workshop met als thema 'Het leven in een lied'. Menno is een bekende dirigent van koren met het levenslied en muzikant in een televisieprogramma.

Tiburgse zangvrienden en - vriendinnen krijgen deze mooie gelegenheid om zich een dag lang te storten in bekende klassieke en moderne nederlandstalige liedjes als Brabant, Op de woelige baren, Blijf op me wachten Maria, Patsy, Waarom huil je kleine Louise, Hoor je het ruisen van de golven, Droomland, De hoogste tijd...... Het is duidelijk een heel divers aanbod van uit het leven gegrepen liederen!

Het is niet nodig dat je een goede zangstem hebt. Belangrijkste is dat je er zin in hebt om samen met anderen gezellig een dag lang dit soort liedjes te zingen.

De kosten voor deelname liggen waarschijnlijk tussen 10 en 15 euro maar zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Daarom vragen wij je om voor 15 januari te reageren. Daarna laten we weten of de Zangzondag door gaat en wat het deelnemersbedrag wordt.

Voor bij de lunch wordt soep en fruit aangeboden. Broodjes voor de lunch en consumpties zijn voor eigen rekening. Ook is het een traditie om aan deelnemers te vragen iets lekkers maken voor bij de koffie of thee (gratis). Wil je dat doen, geef dat dan aan bij je aanmelding.
Aanmelding bij info@autoprobaat.nl Voor meer info kun je ook mailen naar cbmusch@telfort.nl
Zondag 20 December 2015

Ontbijt met de Noordmannen

Ontbijt met de Noordmannen

'De Noordmannen' organiseren a.s. zondag 20 december een ontbijt voor de bewoners van de Leharstraat en directe omgeving.

Waarom hebben de Noordmannen dit georganiseerd? Omdat wij naast bloemstukken maken, auto's repareren, piano's stemmen en mobiele catering ook lekkere koffie kunnen zetten, eitjes kunnen koken en boordjes kunnen smeren. Onder het mom van 'Laten we de mensen bij elkaar brengen in deze donkere dagen'.

Het ontbijt wordt georganiseerd in de showroom van Autobedrijf Probaat. Dit is op de hoek van de Leharstraat en Beethovenlaan. Het ontbijt vindt plaats op 20 december om 10 uur.

Wat kost het voor de bewoners? Helemaal niets!! De buurtbewoners moeten wel een kaartje invullen en inleveren voor woensdag 16 december. Deze kaartjes konden worden ingeleverd bij de ondernemers in de Leharstraat. (Magnolia's Bloemenzaak, vd Sande Piano's en Autobedrijf Probaat).

Dit is een initiatief van 'De Noordmannen' en het ontbijt is uitsluitend voor de bewoners van de Leharstraat en directe omgeving die een kaartje hebben ingeleverd.
Vrijdag 11 December 2015

Brandnewrandy

concert "Older" van "Brandnewrandy"

Inloop concert: 20.00 uur met koffie of thee
Concert: van 20.30 uur tot 21.30 uur
Na afloop: borrel en hapjes
Entree concert: 10 euro inclusief koffie of thee
Reserveren concert via: info@kunstdichterbij.nl of info@autoprobaat.nl

Brandnewrandy, zie: www.brandnewrandy.nl

Randy Hoekwater brengt onder de naam "Brandnewrandy" samen met een hechte groep muziekvrienden een ode aan het werk van George Michael. In de ontspannen en intieme sfeer gaat hij u meevoeren in de uitermate prettige flow van de jaren '90. Het belooft een unieke en vooral gezellige avond te worden voor zowel de muzikanten als voor het publiek.

Zang: Randy Hoekwater, Keys : Gerard de Laat, Bas: Peter Badenbroek, Gitaar: Jeff Poll.

Reserveer tijdig voor dit toffe concert van Brandnewrandy !!
Zondag 8 november 2015

concert Oisterwijks Kamerkoor

Oisterwijks Kamerkoor in de garage

Op zondagmiddag 8 november om 15. 00 uur zal het Oisterwijks Kamerkoor onder leiding van dirigent Peter van Aerts een ontmoeting aangaan met auto's, letterlijk, aangezien het concert plaats zal vinden in de showroom van autobedrijf Probaat in Tilburg. Te midden van nieuwe auto's zal een bijzondere concertruimte gecreëerd worden waar u van harte welkom bent.

Het Oisterwijks Kamerkoor zal een afwisselend programma ten gehore brengen, a capella en begeleid met piano door Henk Stoop. Verschillende muziekstijlen, talen en componisten komen langs zoals de Hongaarse Bela Bártok en Zoltán Kodály, de Duitse Johannes Brahms, de Engelse George Dyson en Benjamin Britten.

Het belooft een mooi koorprogramma te worden op een verrassende locatie, waarbij we u van harte uitnodigen! Na afloop van het concert is er de mogelijkheid om, onder het genot van een hapje en een drankje, na te praten.

Kaartjes zijn te koop bij de ingang voor €10,-. of te reserveren via: reserveren@oisterwijkskamerkoor.nl , of via 013-5442089.

Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. In deze prijs zijn koffie of thee bij binnenkomst inbegrepen. De zaal is open om 14.30, aanvang concert is om 15.00 uur.
Nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober 2015

concert Canto Ostinato

Met gepaste trots presenteren "de Noordmannen" uitsmijter van deze nacht van de cultuur, uitgevoerd door het piano ensemble DRIETAKT op 3 vleugels.

In de nacht 24 op 25 oktober zal de klok een uur terug gezet worden. Het 'verloren uur' van deze nacht, zal van de eerste tot de laatste seconde gevuld worden met de meditatieve klanken van componist Simeon ten Holt. De pianisten Steven van Gool, Sylvie Klijn en Tessa Verboven, zullen het werk uitvoeren in de showroom van Autobedrijf Probaat op de vleugels van Pianobedrijf Van de Sande opgefleurd door Bloemenzaak Magnolia.

een mooi concert, een wonderlijke locatie, een verdwenen uur...

De Noordmannen zien u graag in de nacht van 24 op 25 oktober en bieden u na het concert een hapje en drankje aan.

toegang € 10,-

zaal open 00.30 let op inloop tot 01.45 uur!! (na aanvang geen toegang meer) kaarten aan de zaal

reserveren is een aanrader: info@autoprobaat.nl vdsandepianos@gmail.com

(de Noordmannen is een initiatief van Autobedrijf Probaat, Van de Sande Piano's, en Magnolia Bloemen)

NOORDWAARTS!
Zaterdag 26 september 2015

Soulparty

De befaamde Soulparty bij Autobedrijf Probaat komt er weer aan Zaterdag 26 september rollen de heren van Probaat de discovloer uit in hun showroom. Met live band ALL's COOL ft Janice Williams en DJ Dick Marsman gaan we weer lekker uit het dak. De echte Soulkikkers mogen wat ons betreft in de outfit van die tijd bij ons komen genieten.
Wat we voor ogen hebben is een gezellige avond met liefhebbers voor de Soul en Funk muziek, lekker dansen en swingen en voor de hongerige onder ons is er een patatje van de Riddershof (vanaf 22.30 uur) en een drankje van de Heren van Probaat (de gehele avond). De eerste 3 consumpties zijn gratis.
De opbrengsten zijn geheel ten goede van het Midden-Brabant Inloophuis. Het inloop huis Midden Brabant is een organisatie voor mensen die te maken hebben met kanker. Inloop bij deze organisatie kan altijd zonder afspraak, zie info op de website www.inloophuismiddenbrabant.nl Wilt u deze organisatie een warm hart toedragen door een donatie te geven dan kan dat altijd. (zie info)

Inloop bij Probaat is op zaterdag vanaf 20.30 uur en aanvang 21.00 uur. Graag op tijd aanwezig. En voor de straffe rokers is er een rookruimte aanwezig.

Toegangsbewijzen zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor 10 € (incl drie consumptiebonnen) bij Autobedrijf Probaat en bij Stomerij Texon. wij wensen iedereen die komt alvast een heel leuke en fijne avond toe.

Tot Zaterdag 26 September
Vrijdag 20 maart 2015

concert Roland Verstappen

Stichting Kunstprojecten Tilburg presenteert in samenwerking met Autobedrijf Probaat het concert Roland Verstappen in de showroom van autobedrijf Probaat, Leharstraat 21, Tilburg Noord

Inloop concert: 20.00 uur met koffie of thee

Aanvang concert: 20.30 uur tot 21.30 uur

Entree concert: 10 euro inclusief koffie of thee

Reserveren concert via: info@kunstdichterbij.nl of info@autoprobaat.nl

Roland Verstappen Echt Verstappen

Hij is zanger, liedjesschrijver, presentator, maar ook een begenadigd gitarist. Roland deed vele theaters in Nederland en België aan als gitarist van Gerard van Maasakkers. Hij is songschrijver, producer en gitarist in Euro folkband Eaden, met welke hij toert in binnen en buitenland. Roland heeft vele albums en singles op zijn naam. Ook voor anderen schreef en produceerde hij. Vorig jaar kwam hij met het ultieme Roland Verstappen album, met alleen zijn gitaren en zijn stem, getiteld "Echt". Hier gaat het hem echt om de inhoud. Beschouwend, bijtend, intens warm, intiem en komisch. Net als zijn show waarmee hij vanaf Maart 2013 de theaters aan deed in heel Nederland. Zittend, met prachtige liedjes en met een magistrale begeleider in de persoon van Mark Schraven en een bataljon topgitaren bij de hand en zijn verhalen. Echt Verstappen. Kijk en luister op de site: www.rolandverstappen.nl
Zondag 1 februari 2015

Expositie Marijke Andriese

Schilderijen en kijkbeelden van Marijke Andriese bij Autobedrijf Probaat

Een haai die door de tralies breekt, klaprozen verscholen achter blauwgroene takken en de nacht die valt over Parijs. De veelzijdige kunstenares Marijke Andriese laat vanaf 1 februari 2015 haar schilderijen en kijkbeelden zien bij Autobedrijf Probaat. De toegang is gratis. De expositie begint op zondag 1 februari om 15.00 uur met een optreden van singer-songwriter Daniëlle van der Peet en pianiste Marlous Nypels. Daniëlle van der Peet bracht onlangs een EP uit en treedt op onder de naam 11Eleven. Marlous Nypels is professioneel pianiste en heeft een muziekstudio in Tilburg.

Marijke Andriese is haar hele leven bezig met het maken van kunst. Ze heeft veel gewerkt met textiel, papier en klei. De laatste jaren is Marijke vooral bezig met schilderijen en kijkbeelden. De schilderijen geven vaak landschappen weer, geschilderd tegen het abstracte aan. Vaak zijn ze gemaakt met acrylverf, maar steeds meer worden andere materialen, vooral uit de natuur, gebruikt. Die natuurlijke materialen komen ook voor in de kijkbeelden. Dit zijn driedimensionale, intrigerende verzamelingen van vaak dierlijke resten gecombineerd met alledaagse gebruiksvoorwerpen. Veren, botjes of poten van allerlei dieren krijgen daarmee een nieuw leven. Het klinkt misschien luguber, maar dat zijn de kijkbeelden allerminst. Ze verrassen de kijker telkens weer. Wie wil kennismaken met meer werk van haar, kan terecht op www.marijkeandriese.nl
Zondag 21 december 2014

Expositie Jos van den Hanenberg

Jos van den Hanenberg overleed op 20 april van dit jaar. Iedereen die Jos kent, herinnert zich zijn blauwe ogen, velen kennen hem als gepassioneerd muzikant en minder mensen kennen zijn prachtige schilderijen. Hij heeft er veel gemaakt. Els wil iedereen die een warme herinnering aan Jos koestert de mogelijkheid bieden om een schilderij van zijn hand aan te schaffen. Dus komt er een expositie vanaf maandag 15 december. En een veiling op zondag 21 december. 't Wordt een rare veiling, want 't gaat niet vooral om geld. Je màg geld bieden op elk schilderij, maar niet altijd wint het hoogste bod. Want iemand anders kan 'betere papieren' hebben. Je kunt (naast je bod) je reden geven waarom je graag dàt schilderij van Jos wilt, jouw gevoel/gedachte/interieur/band-met-Jos, bijvoorbeeld een simpele tekst of een foto kan de doorslag geven. Er komen idiote veilingrondes en er worden doeken verloot. Bedoeling is dat die 21ste zo véél mogelijk mensen met een werk van Jos naar huis gaan. En natuurlijk gaat De Coup spelen. Wie er die dag absoluut niet bij kan zijn, kan telefonisch meebieden. Details volgen. www.josvandenhanenberg.nl
Donderdag 11 December 2014

PopUp Cinema bij Probaat

De showroom van Autobedrijf Probaat wordt omgetoverd tot een cinema! Een eenmalig event waar je bij wil zijn, met een klassieker van David Lynch en special guest: The Autograph Lookalike Man. Kom genieten van een surrealistische filmavond in een bijzondere setting!

Wild At Heart – David Lynch – 1990 – 125 min. Een uitzinnige roadmovie en een flamboyant liefdesverhaal dat zich afspeelt in een verziekte en gewelddadige samenleving. Een heerlijke donker-surrealistische Lynch- film gevuld met intrigerende en absurde scenes en karakters.

Nadat Sailor (Cage) uit de gevangenis wordt vrijgelaten, waar hij een straf uitzat omdat hij - uit zelfverdediging - een man vermoordde, zoekt hij meteen zijn geliefde Lula (Dern) op. Maar Lula's moeder heeft een hekel aan Sailor en stuurt een huurmoordenaar achter hem aan. Het verliefde stel vlucht weg in een convertible.

meer info: www.popupcinema.nu/agenda

Wanneer: Donderdag 11 December

Waar: Leharstraat 21, 5011 KA - Tilburg

Entree: € 4,- aan de deur

Reserveren: via solarcinema@gmail.com of info@autoprobaat.nl Aanvang: inloop: 19.30 | Start filmprogramma: 20.00
Vrijdag 7 November 2014

Borgers & Breukers en BeeWee bij Probaat

Borgers en Breukers

Stichting Kunstprojecten Tilburg presenteert in samenwerking met de Heren van Probaat het “Thuiskamers” concert: Borgers & Breukers en BeeWee in de showroom van autobedrijf Probaat, Leharstraat 21, Tilburg Noord . Tevens wordt een expositie gehouden van Snjezana Matijevic waarin zij met foto`s fragmenten van bloemen laat zien die een reflectie zijn op haar ziek worden en herstel. Binnenkort verschijnt ook haar eerste gedichtenbundel Kleuren van mijn omgeving. Voor het concert zal Snjezana haar werken toelichten.

 

Datum concert Vrijdag 7 November 2014.

Inloop concert: 20.00 uur met koffie of thee

Optreden concert van: 20.30 uur tot 21.30 uur

Entree concert: 10 euro inclusief koffie of thee

Reserveren concert via: info@kunstdichterbij.nl / info@autoprobaat.nl

Borgers & Breukers en BeeWee.

Renie Borgers en Michaël Breukers komen ieder uit een muzikale familie, en de blues klonk in beide ouderlijke huizen (Veldhoven en Breda) met de regelmaat van de klok. “Het driestemmig en zelfs het close-harmony zingen oefenden we tijdens de afwas, als tijdverdrijf”, vertelt Renie Borgers. Ook bij Michaël Breukers thuis bestond er vroeger een huisband die optrad op veel feestjes en partijen in Breda. Vijfentwintig jaar geleden kwamen Renie en Michaël elkaar toevallig tegen, ‘backstage’ na optredens die dag in Diepenheim. Tot diep in de nacht hebben ze – aan de bar – het ene lied na het andere opgerakeld, van stokoude blues van Bessie Smith en Billie Holiday tot destijds modernere varianten van Doctor John en Fleedwood Mac. Sindsdien ontstonden er ieder jaar wel weer enkele gelegenheden om op te treden. Om de 25-jarige muzikale vriendschap te vieren houden Borgers en Breukers op 7 November een tweede ‘rendez-vous’ samen met BeeWee Nederkoorn.

Drummer/percussionist BeeWee Nederkoorn voegt een prachtige groove toe aan de swamp (zoals bij het nummer ‘Voodoo’) en de reggae. Ook de ragtime van Bessie Smith geeft hij een authentiek randje. Renie Borgers en Michael Breukers zullen mede dankzij de bijdrage van BeeWee bij Probaat een zeer muzikale avond gaan verzorgen, sfeervol, verassend en ontboezemend. Voor een muzikale interventie staan zij open, mits van te voren besproken.

Dus vergeet niet te reserveren voor dit emotioneel prachtig concert !!

 

Met vriendelijke groet,

Fred Maasen & Jos van den Biggelaar Autobedrijf Probaat

Henk Verhoeven, Stichting Kunstprojecten Tilburg
Vrijdag 18 Oktober 2014

Buster Keaton bij Probaat

Stichting Kunstprojecten Tilburg presenteert met Autobedrijf Probaat het "Thuiskamers" concert met "Buster Keaton Acoustic Band" op Vrijdag 18 Oktober in de showroom van autobedrijf Probaat, Leharstraat 19-21, Tilburg Noord.

Inloop concert: 20.00 uur met koffie of thee

Aanvang concert: 20.30 uur tot 21.30 uur

Entree concert: 10 euro inclusief koffie of thee

Reserveren concert via: info@kunstdichterbij.nl of info@autoprobaat.nl

"Buster Keaton Acoustic Band" Dit niet bepaald doorsnee bandje brengt een aaneenschakeling van sfeervolle muziek waarbij uiteenlopende muziekstijlen naadloos in elkaar overvloeien. Ze goochelen met jazz, klassiek, chansons, retro-pop tot traditionele fanfare- en wereldmuziek. Een mooie balans tussen toegankelijke songs en bijzondere arrangementen. Hun fantasierijke improvisatiekunst zal zorgen voor een verrassende muzikale ervaring. De 3 muzikanten kennen elkaar sinds begin jaren '80 uit hun studietijd aan het Brabants Conservatorium en hebben sindsdien in diverse combinaties met elkaar gemusiceerd. Ze werken momenteel samen in theatrale muziek producties en zijn alle drie als muziekdocent actief. Zanger en stemkunstenaar Wim Koevoets bespeelt de banjo en gitaar. Bastuba speler Erik Potters bedient zijn tuba vaak met één hand terwijl hij met de andere hand en zijn voeten de percussie voor zijn rekening neemt. Saxofonist/klarinettist Ron Franken zal op onnavolgbare wijze zijn instrumenten laten schitteren met lyrische melodieën en betoverende improvisaties.
8 oktober

Ted Russel Kamp

Ted Russel Kamp

Inloop: 20.00 uur met koffie of thee
Optreden van: 20.30 uur tot 21.30 uur
Entree: 10 euro inclusief koffie of thee
Reserveren concert via: info@kunstdichterbij.nl of info@autoprobaat.nl

Ted Russell Kamp zie: www.tedrussellkamp.com
Singer/songwriter uit Los Angeles komt naar Nederland en Europa.

Concert Ted Russell Kamp bij Probaat
In het concert bij Probaat van Woensdag 8 Oktober zal Ted Russell Kamp nummers zingen van zijn laatst verschenen album “Night Owl”.In dit album neemt Ted de luisteraar mee op een reis, naar de ziel van de eindeloze reeks van een avond optredens, gespeeld in rokerige bars over het hele land, in het landschap van de neonlichten, zoemende auto's en de eenzame uitgestrektheid, dat is Los Angeles, de stad dat Kamp zijn thuis noemt. Kamp leeft het leven van de reizende muzikant. In de nummers van het album de “Nacht Uil” weerspiegelt Ted zijn leven als muzikant in Los Angeles.

Reserveer tijdig voor dit bijzonder concert op Woensdag 8 Oktober in Probaat !!

Met vriendelijke groet,
Jos van den Biggelaar
Fred Maasen
Autobedrijf Probaat
Henk Verhoeven
Stichting Kunstprojecten Tilburg
www.stichtingkunstprojecte ntilburg.nl


 

19 september

‘Lichte Dichter’ bij Probaat

Lichte dichter

Stichting Kunstprojecten Tilburg presenteert het "Thuiskamers concert" met "Lichte Dichter" in de showroom van autobedrijf Probaat, Leharstraat 21, Tilburg Noord.

Lichte Dichter Met “De Zon Staat Aan” doet Lichte Dichter denken aan Boudewijn de Groot. Zowel tekstueel als muzikaal. En dat is meteen het leuke aan Lichte Dichter. De invloeden van genregenoten zijn herkenbaar, maar toch weet Lichte Dichter met een eigen gezicht zijn verhaal te vertellen. Waterloper, maar ook Kruisvaarder vormen dan ook een prima basis om op voort te bouwen.

Ga voor meer informatie naar: www.lichtedichter.nl

 • Datum concert: 19 september 2014
 • Inloop concert: 20.00 uur met koffie of thee
 • Aanvang concert: 20.30 uur tot 21.30 uur
 • Entree concert: 10 euro inclusief koffie of thee
 • Reserveren optreden via: info@kunstdichterbij.nl

Met vriendelijke groet,

 • Fred Maasen
 • Jos van den Biggelaar
 • Autobedrijf Probaat
 • Henk Verhoeven
 • Stichting Kunstprojecten Tilburg


13 September

‘Soul-Funk en Discoparty’


Soulparty 13 September

Soul Party bij Autobedrijf Probaat! Zaterdag 13 September is het weer zover, voor de Soul liefhebbers een onvervalste Soul show met Dj Johnny en de Live band All`s Cool met Janice Williams. Heb je zin om een avond lekker te dansen in een ontspannen sfeer dan mag je dit niet missen.

Inloop vanaf 20.30 tot 21.00 uur en de kaartverkoop start vanaf maandag 1 September a.s. Kaarten kosten € 10,00 per stuk en hiervoor krijg je 3 consumpties gratis. De opbrengst van de avond gaat naar het goede doel: het Inloophuis aan het Wilhelminapark. Vorig jaar hebben we € 560,00 kunnen doneren dankzij de goede opkomst.

Graag de kaarten voor 13 September ophalen bij Autobedrijf Probaat of Stomerij Texon in de Molenstraat.

Het beloofd weer een spetterende avond te worden dus reserveer op tijd want vol is vol.
Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,
Jos van den Biggelaar en Fred Maasen.18 april

Marleen van Achten en Daan v.d. Hurk6 april

Expositie Joop Verhaag


Joop Verhagen exposeert zondag 13 April bij de Heren van Probaat zijn volledige collectie van schilderijen in de showroom van Autobedrijf Probaat.

Joop gaat ongeveer 60 schilderijen bij ons opstellen en u kunt vrijblijvend binnen lopen. Inloop is vanaf 15.00 uur tot 19.00 uur

Maar wat maakt het nog extra leuk? De Heren van Probaat gaan zelf Paella koken/bakken, hoe zeg je dat?
Tijdens deze expositie schenken wij uiteraard ook een drankje en zo kunnen we dan ook op Gerdien (Jos) haar verjaardag proosten, die in eerste instantie een feestje thuis wilde geven maar Jos moet bij Probaat gaan koken, dus vieren dit heugelijke feit ook die middag.

We hebben ook aan de muziek gedacht , we hebben Pina Colada uitgenodigd om bij ons wat zonnige wereld hits te spelen.

Noteer alvast in de agenda:

 • Vrijdag 18 April Huiskamerconcert met Marleen van Achten en Daan v.d. Hurk
 • 13 September Soulparty
 • Datum volgt Sleutel cursus

Deze middag wordt u door de Heren van Probaat aangeboden en wij hopen u deze middag bij ons te begroeten.

Met vriendelijke groet, Jos en Fred21 februari

‘BLOTE ZIEL bij Probaat’

Amor & Pasión

Stichting Kunstprojecten Tilburg presenteert in samenwerking met Autobedrijf Probaat "Thuiskamers" theatervoorstelling "Blote Ziel" met Peer de Graaf en Michaël Breukers in de showroom van autobedrijf Probaat, Vrijdag 21 Februari 2014, Leharstraat 21, Tilburg Noord.

Peer de Graaf & Michaël Breukers spelen hun muzikale theatervoorstelling BLOTE ZIEL. Een zoektocht naar de waarheid, het leven en de dood in gedichten, grappen en meeslepende liedjes. Een verademing in deze jachtige, digitale tijd met al zijn nepvrienden,'likes' en contact-illusies. Rechtstreeks aangesproken worden door speler/verteller Peer en zijn muzikale kompaan Michaël. Ter verluchtiging, verlichting, bezieling en ja ja: lang leve de lol !

Het duo met Peer de Graaf (cajon/zang) en Michaël Breukers (accordeon/zang) speelt hun programma aangevuld met 'de Schat van het Moment' (improvisatie en publieksparticipatie). Antwoorden op persoonlijke levensvragen: Waarom rijdt Peer geen auto en Michaël wel? Hoe kun je ergernis bestrijden? En waar doen we het allemaal voor?, zijn te verwachten, alsmede tips voor verlenging van het gezamenlijk geluk en een spoedcursus 'Showroomdans'. Lang en gelukkig.

 • Datum concert: 21 februari 2013
 • Inloop concert: 20.00 uur met koffie of thee
 • Aanvang concert: 20.30 uur tot 21.30 uur
 • Entree concert: 10 euro inclusief koffie of thee
 • Consumpties bier, wijn, fris: 1 euro inclusief
 • Hapjes blijven uiteraard gratis
 • Reserveren optreden via: info@kunstdichterbij.nl of info @autoprobaat.nl

Met vriendelijke groet,

 • Fred Maasen
 • Jos van den Biggelaar
 • Autobedrijf Probaat
 • Henk Verhoeven
 • Stichting Kunstprojecten Tilburg


13 december

‘Amor & Pasión’

Amor & Pasión

Stichting Kunstprojecten Tilburg presenteert in samenwerking met Autobedrijf Probaat het "Thuiskamers" concert met ‘Amor & Pasión’ Vrijdag 13 December in de showroom van autobedrijf Probaat, Leharstraat 19-21, Tilburg Noord. Laat uw hart verwarmen met prachtige muziek in deze koude maanden.

‘Amor & Pasión’ brengt de passie en poëzie van onze muzikale voorouders naar de dageraad van onze kleinkinderen. De 'canciónes' uit vervlogen tijden weerklinken in deze nieuwe eeuw, in deze moderne cultuur, in deze garage. Wij creëren muzikale landweggetjes, haarspeldbochten, vergezichten, opgesierd met Zuid-Amerikaanse traditie.

‘Amor & Pasión’ kiepert oude kofferbakken bomvol muzikale herinneringen leeg.

 • Datum concert: 13 december 2013
 • Inloop concert: 20.00 uur met koffie of thee
 • Aanvang concert: 20.30 uur tot 21.30 uur
 • Entree concert: 10 euro inclusief koffie of thee
 • Reserveren concert via: info@kunstdichterbij.nl of info @autoprobaat.nl

 • ZANG: CONCHITA BARBÉ-VICUÑA
 • ACCORDEON: MICHAËL RAPHAËL JOZEPH BREUKERS
 • PERCUSSIE: MIGUEL ANGEL MARTIN HUARCA

Met vriendelijke groet,

 • Fred Maasen
 • Jos van den Biggelaar
 • Autobedrijf Probaat
 • Henk Verhoeven
 • Stichting Kunstprojecten TilburgAfgelopen evenementen:

Wo-men's day op 6 Oktober Theatergroep Voorheen De Bult speelt: Oot
Fred, eigenaar

U kunt ons 'up-to-date' overzicht bekijken. Dit is altijd 'vers' en biedt voor elk wat wils.

Bekijk direct online onze voorraad occasions